دانستنی هایی از برج پیزا ، آنچه که در خصوص برج پیزا نمی دانید
به گزارش وبلاگ وکیل من، ایتالیا یکی از کشور تاریخی و بی نظیر از نظر معماری می باشد که سبب شده گردشگران زیادی هر ساله از آثار تاریخی و معماری باشکوه بناهای ساخته شده در آن بازدید به عمل آورند. یکی از این بناهای باشکوه و معروف برج کج پیزا می باشد. در خصوص برج پیزا در ایتالیا حقایقی جالب توجه وجود دارد که دانستن آن ها مطمنا می تواند برای شما مهیج و مجذوب کننده باشد.شاید فکر کنید یکی از نکات برجسته برج همان کج بودن برج پیزا ایتالیا باشد که سبب شده است در کل دنیا منحصر به فرد باشد اما جالب است بدانید که غیر از این برج برج های دیگری در کل دنیا وجود دارد که دارای انحراف می باشند و این تنها برج کج دنیا نمی باشد.از دانستنی هایی از برج پیزا بدانید که در دوران رنسانس زمانی که بین ثروتمندان و اشراف رقابت زیادی وجود داشت برای ساخت بناهای باشکوه و خارق العاده برج پیزا ایتالیا نیز شکل گرفت . در ان زمان هزنیه های زیادی صرف ساخت بناهای با شکوه با معماری ویژه و خاصی می شد که این اشراف و متملکان معماران و هنرمندان به نامی را برای ارضای حس فزونی خود به خدمت می گرفتند تا این ساختمان های بزرگ و خاص را بسازند. ما امروز تصمیم گرفتیم شما را با این برج بیشتر آشنا کنیم و اطلاعات دقیق تر و کاملتری خدمت همه شما همراهان عزیز و گرامی مجله خبرنگاران ارائه دهیم پس تا خاتمه همراه ما باشید.
این برج همچنان پایدار و محکم خواهد ماند
از دانستنی هایی از برج پیزا بدانید که بنابه اظهار نظر مهندسان این برج تا 200 سال دیگر محکم در جای خودش ایستاده است و خطر ریزش و سقوط آن را تهدید نمی کند برجی زیبا و با شکوه که مطمنا اگر از نزدیک آن را ببینید حیرت زده خواهید شد . طبق آنالیز های دقیق انجام شده با ابزارهای پیشرفته و مطمن محققان و مهندسین به این نتیجه رسیده اند که این برج از سال 2008 به این ور دیگر در زمین نشست نکرده است و می توان به جرات گفت همچنان پایدار و با ثبات خواهد ماند .
چرا این برج را برج کج پیزا نام نهادند؟
اگر به میدان Duomo و پشت کلیسای جامع در ایتالیا بروید این برج بی نظیر را از نزدی خواهید دید. زمانی که داشتند این برج را می ساختند انحراف آن به سمت جنوب شرقی قرار داشت. از دانستنی هایی از برج پیزا بدانید که به علت نداشتن پایه ای محکم و نبود فوندانسیون قوی باعث شد که این برج از سال 1173 به این ور دچار انحراف در جهت جنوب غربی گردد.اگر بخواهیم مقدار قسمت منحرف شده برج را حساب کنیم چیزی در حدود 55 متر می باشد.برج کج پیزا در ردیف 4 بنای معروف و مشهوری قرار می گیرد که از معمار اصلی ان اطلاع دقیقی در دسترس نیست . اختلاف نظر های زیادی سر سازنده اصلی این بنا طی دهه های گذشته مطرح شده که متاسفانه به نتیجه درستی هم منجر نشده است.بعضی Bonanno Pisano را سازنده اصلی این بنا می دانند اما این که این مطلب تا چه حد صحت دارد نمی توان اظهار نظر قطعی کرد. بنای برج پیزا ایتالیا زمانی که در سال 1178 طبقه سومش را ساختند متوجه شدند که برج در داخل زمین در حال فرو رفتن می باشد به همین علت بود که ساختن برج متوقف شد و تا 100 سال بعد هم کسی به سراغ آن نرفت. بعد ها که نشست کردن برج سرانجام یافت دو نفر به نام های Tommano simon و Giovanni di simon به سراغ این برج رفتند و چون که برج دچار انحراف در طبقه سوم شده بود تصمیم گرفتند که از طبقه سوم به بعد طوری بنا را بسازند که یک طرف برج نسبت به طرف دیگر آن بلند تر باشد و با این کار بتوانند استحکام بنا را حفظ نمایند و همین امر سبب منحرف شدن برج در جهت مخالف شد.
حقایقی بسیار مجذوب کننده و شنیدنی در خصوص برج کج پیزا
1.ساخت این برج در طول دو قرن انجام شده است یعنی این که از سال 1173 ساخت این برج شروع شد و در سال 1372 به اتمام رسید.
2.این برج وزنی به مقدار 14700 تن دارد.
3.اندازه انحراف برج پیزا ایتالیا در سال 2001 میلادی زمانی که بازسازی بنا به اتمام رسید 3.99 درجه شد.
4.جالب است بدانید که از طبقه هفتم به بعد راه پله های شمالی از دوپله تشکیل یافته است و تعداد کل پله های این برج 297 پله می باشد.
5.زاویه انحراف برج پیزا ایتالیا قبل از شروع ترمیم آن در سال 1990 به مقدار 5.5 درجه بود.
6.تعداد ستون های این ساختمان 207 ستون می باشد و به گونه ای ساخته شده اند که اگر از دور به آن نگاه کنید، برج پیزا ایتالیا را شبیه یک کیک چند طبقه تصور خواهید کرد.
7.علاوه بر این برج برج های کج دیگری نیز در جهان وجود دارد که انحراف آن ها در لیست رکورد های جهانی گینس ثبت شده است مانند Suurhusen که درست دارای انحرافی به مقدار 5.19 درجه می باشد و در استان فریزیای شرقی کشور آلمان قرار گرفته است.
8.با ورود به برج ممکن است احساس سرگیجه به شما دست بدهد این طبیعی است زیرا که برج دقیقا از داخل شبیه یک منحنی به نظر می رسد .
9.جالب است بدانید که گالیله در اثبات نظریه سرعت سقوط اجسام از جرمشان مستقل است از این برج یاری گرفت. بدینگونه که او دو گلوله را برداشت در حالی که هم جرم نبودند و آن را از بالای برج پیزا به طور همزمان به پایین پرتاب کرد.
10.برج پیزا برجی استوانه ای شکل بوده و تعداد طبقات آن 8 طبقه می باشد. و برای رفتن به بالای برج باید از پله های مارپیچی که در بخش داخلی برج قرار گرفته و تعداد آن 294 عدد می باشد بالا بروید.
11.به علت این که این برج در جنگ جهانی دوم به عنوان پست بازرسی نازی ها کارایی داشت بنا بر این از خطر به دور ماند و خوشبختانه آسیبی به آن نرسید.
برج کج پیزا و زنگ های آن
از دانستنی هایی از برج پیزا بدانید که تعداد زنگ های این برج 7 زنگ است که هرکدام یک نت موسیقی است می باشد . توماس اندره پیزانو در سال 1372 میلادی این زنگ را طراحی نمود.
زنگ اول :orlandi Giovanni Pietro زنگ اول یا LAssunta را که وزنی بالغ بر 3620 کیلوگرم دارد را در سال 1654 بر روی این برج نصب کرده است.
زنگ دوم: Vincenzo Possenti زنگ دوم را که Il Crocifisso نام دارد و وزن آن چیزی در حدود 2462 کیلوگرم می باشد را در سال 1572 نصب نمود.
زنگ سوم : Giovanni Andrea Moreniفردی است که زنگ سوم که به نام San Ranieri شناخته می گردد و وزنی بالغ بر 1448 کیلوگرم را شامل می گردد در سال های بین 1719 تا 1721 بر روی برج کج پیزا نصب کرده است.
زنگ چهارم :این زنگ در سال 1473 نصب شده است و وزنی بالغ بر 300 کیلوگرم دارد و با نام La Terza شناخته می گردد .
زنگ پنجم : این زنگ که با نام La Giustizia یا La Pasquereccia شناخته می گردد وزنی بالغ بر 1014 کیلوگرم دارد و Lotteringo در سال 1262آن را نصب نمود.
زنگ ششم : این زنگ که وزن آن در حدود 1 تن می باشد با نام Il Vespruccio شناخته می گردد و یک بار در قرن چهاردهم میلادی و دومین بار در قرن پانزدهم میلادی بر روی برج کج پیزا نصب شده است و نصاب ان نیز آقای Nicola di Jacopo بوده است.
زنگ هفتم: این زنگ نیزمانند زنگ ششم دوبار نصب شده است یکی در سال 1606 و دیگری در سال2004 میلادی و وزنی بالغ بر 652 کیلوگرم دارد.
منبع: همگردی