روش های کاربردی دریافت تلخی غذا با توجه به علت تلخی

به گزارش وبلاگ وکیل من، خبرنگاران | سرویس آشپزی - تلخ شدن غذا مسئله ای است که هر آشپزی را نگران می نماید. اگر شما علت این تلخی و عوامل بروز آن را بشناسید، خیلی راحت تر می توانید برای دریافت تلخی غذا اقدام کنید. در این مقاله علت های شایع تلخی غذا و روش های رفع کردن آن را آنالیز می کنیم.

روش های کاربردی دریافت تلخی غذا با توجه به علت تلخی

آنچه در این مطلب آمده است:

  • طرز دریافت تلخی غذا بسته به علت ایجاد آن
  • دریافت تلخی فسنجون
  • دریافت تلخی بادمجان
  • رفع تلخی قورمه سبزی

طرز دریافت تلخی غذا بسته به علت ایجاد آن

1. رفع تلخی غذا ناشی از لیمو عمانی

یکی از مهمترین علت تلخی خورش ها وجود لیمو عمانی است. در این صورت برای از بین بردن تلخی غذا روش های زیر را امتحان کنید:

  • اضافه کردن لیمو عمانی در انتهای پخت: لیمو را در انتهای پخت غذا و در نیم ساعت پایانی به غذا اضافه کنید، زیرا پخت طولانی مدت لیمو عمانی با غذا در بیشتر مواقع باعث تلخ شدن طعم غذا می گردد.
  • خیساندن لیمو عمانی: قبل از ریختن لیمو عمانی در غذا چند ساعت آن را در آب ولرم بخیسانید.
  • جدا کردن هسته لیمو عمانی: لیمو عمانی را در هاون کوبیده و هسته های آن را خارج نموده و سپس به غذا اضافه کنید.

دقت کنید که اگر به فکر از بین بردن تلخی آبگوشت هستید، به احتمال زیاد لیموعمانی علت آن است و بهتر است با همین روش، تلخی را رفع کنید.

2. وقتی علت تلخی غذا سوختن پیاز باشد

سرخ کردن بیش از اندازه پیاز و سوختگی سطحی آن در بیشتر موارد از مهم ترین علت های تلخی غذاست. برای دریافت تلخی ناشی ناشی از سوختگی پیاز داغ می توانید از شیوه های زیر یاری بگیرید:

  • اضافه کردن آبلیمو: یکی از ساده ترین و بهترین روش های دریافت تلخی غذا اضافه کردن آبلیموی تازه به آن است. به طورکلی استفاده از مواد اسیدی به رفع تلخی غذا یاری زیادی می نماید، شما می توانید بر حسب ذائقه خود به جای آبلیمو از آبغوره یا آب نارنج نیز برای دریافت تلخی گوشت و خورش بهره ببرید.
  • اضافه کردن رب: یک قاشق رب نیز در بیشتر مواقع می تواند تلخی غذا را کمتر نشان دهد.
  • اضافه کردن نمک: افزودن نمک نیز به دریافت تلخی آبگوشت و خورش ها یاری می نماید، فقط باید مراقب باشید که غذایتان شور نگردد.

3. در صورتی که علت تلخی، کیفیت بد و مقدار زیاد زردچوبه باشد

زمانی که علت تلخی غذا کیفیت زردچوبه یا استفاده بیش از اندازه از این ادویه پرخاصیت در پخت غذا باشد، می توانید از بین بردن تلخی غذا را به روش های زیر امتحان کنید:

  • چشیدن زردچوبه قبل از پخت: حتما از کیفیت زردچوبه مصرفی تان اطمینان داشته باشید، متاسفانه بسیاری افراد سودجو اقدام به فراوری زردچوبه های تقلبی که در آن ها نان خشک کپک زده، ماسه ریز و رنگ های شیمیایی است، نموده اند، بنابراین قبل از مصرف از کیفیت ادویه های خود مطمئن باشید.
  • رقیق کردن غذا: با اضافه کردن مقداری آب جوش به خورش می توانید تا حد زیادی تلخی ناشی از زردچوبه را کاهش دهید.
  • اضافه کردن مقداری مواد اولیه به غذا: یکی دیگر از روش های دریافت تلخی غذا اضافه کردن مقداری مواد اولیه مانند پیاز، سیب زمینی، هویج و گوجه بر حسب نوع غذا به آن است.
  • اضافه کردن جوش شیرین: اضافه کردن مقدار کمی جوش شیرین در حد یک چهارم قاشق چایخوری به غذا می تواند در دریافت تلخی آن موثر باشد.

نکته: بسته به نوع غذایتان می توانید به آن مقداری زعفران دم نموده با دو حبه قند هم اضافه کنید. این ترکیب خوشمزه و خوش عطر و بو خیلی راحت به رفع تلخی غذای شما یاری می نماید.

سایر روش های دریافت تلخی غذا

دریافت تلخی فسنجون

برای دریافت تلخی گردو در فسنجان می توانید به آن یک عدد سیب قرمز شیرین اضافه کنید. سیب قرمز بهترین گزینه برای دریافت تلخی فسنجان است ولی اگر در دسترس نداشتید می توانید از هویج و کدو نیز بهره ببرید. سایر روش های دریافت تلخی فسنجان و دلایل تلخ شدن آن را در این مطلب بخوانید: راهکارهای دریافت تلخی فسنجان

دریافت تلخی بادمجان

برای رفع تلخی بادمجان اولا از بادمجان های قلمی و بدون تخم یا دارای تخم ریز بهره ببرید. همچنین می توانید قبل از سرخ کردن بادمجان به آن ها مقداری نمک زده و چند ساعت در آفتاب قرار دهید. افزودن نمک به دلیل اینکه باعث افزایش فشار اسمزی در خارج سلول های بادمجان می گردد، آلکالوئید ها یا در اصلاح عامیان زهرابه بادمجان را که عامل تخلی است، به سمت بیرون می کشاند.

رفع تلخی قورمه سبزی

برای دریافت تلخی قورمه سبزی نیز بسته به دلیل تلخی می توان از روش هایی همچون اضافه کردن آبفوره، سیب زمینی، پیاز سرخ نموده و روش های دیگری بهره برد.

سخن پایانی

هرچه شما در آشپزی مهارت داشته باشید باز هم ممکن است در پخت غذا با مشکلاتی مانند تلخ شدن غذا، شوری و بدطعم شدن آن روبرو شوید، بنابراین توصیه می کنیم همیشه در حین آشپزی به خصوص زمان هایی که مهمان دارید حتما غذا را مزه مزه کنید تا هرچه سریع تر و راحت تر بتوانید مشکل پیش آمده را حل کنید.

اگر همه ترفند های گفته شده در مقاله را امتحان کردید و جواب نداد، آخرین مرحله برای رفع کردن تلخی غذا شما آن است که مواد غذایی اولیه خود را با مقدار ادویه کمتر طبخ داده و مواد اولیه جدید به آن اضافه کنید، تا طعم تلخی آن کمتر گردد و مابقی مواد را در وعده های دیگر درست کردن غذا بهره ببرید.

شما چگونه تلخی غذای خود را می گیرید؟ تجربیات و هدایت های خود را در پایین همین صفحه با ما و دیگر مخاطبین وبلاگ وکیل من به اشتراک بگذارید.

در صورتی که غذای شما بیش از حد تند شده است باید روش های دریافت تندی غذا را نیز بلد باشید.

منبع: setare.com

به "روش های کاربردی دریافت تلخی غذا با توجه به علت تلخی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش های کاربردی دریافت تلخی غذا با توجه به علت تلخی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید