طرز تهیه سوپ پای مرغ

به گزارش وبلاگ وکیل من، یکی از غذاهای مقوی و بین المللی سوپ پای مرغ است. این غذا بسیار مقوی است و دستور پخت های متنوعی برای طرز تهیه پای مرغ و سوپ آن در نظر گرفته شده است. این سوپ را به عنوان پیش غذا محسوب نمی نمایند، چون بسیار تقویت نماینده و مغذی است و به عنوان یک وعده غذایی کامل در نظر گرفته می گردد. در حالت کلی با هدف تقویت کردن استخوان ها و غضروف ها این سوپ را آماده می نمایند. سوپی خوشمزه که می توانید با سلیقه خود آن را با سایر مواد ترکیب نموده و نوش جان کنید. طعم و عطر این سوپ شما را غافلگیر خواهد نمود.

طرز تهیه سوپ پای مرغ
سوپ مقوی و خوشمزه پای مرغ
زمان آماده سازی20 دقیقه
زمان پخت غذا45 دقیقه
میزان سختیمیانه
100 گرم سوپ215 کالری

مواد اولیه برای تهیه سوپ پای مرغ

مواد اولیهمیزان مورد نیاز
پای مرغ100 گرم
پیاز1 عدد
سیب زمینی2 عدد
هویج2 عدد
نمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه میزان لازم
لیمو ترشبه میزان لازم
زعفران دم نمودهبه میزان لازم
پیازچه100 گرم
جعفری100 گرم

طرز تهیه سوپ پای مرغ

این سوپ یک سوپ بسیار مقوی و سلامت است. بر اساس علم طب سنتی طبع سردی دارد و پر از ویتامین های مختلف است. ناگفته نماند که بیشترین میزان پروتئین در پای مرغ را کلاژن تشکیل داده است، ولی کلسترول بالایی دارد. به همین علت توصیه می گردد آن را با آبغوره یا آبلیمو ترش نوش جان کنید. این سوپ برای افرادی که به زخم های گوارشی یا شکستگی استخوان دچار هستند معجزه می نماید.

در توصیف خواص گوشت مرغ و پای مرغ باید بگوییم که این ماده سرشار از آهن و کلسیم است و هضم راحتی دارد. بعلاوه طرز تهیه سوپ پای مرغ برای سرماخوردگی روشی آسان برای مبارزه با سرفه و تب های زیاد در این بیماری محسوب می گردد. در ادامه با هم طرز تهیه این سوپ را مرحله به مرحله انجام خواهیم داد.

مرحله اول

در گام اول از طرز تهیه این سوپ، ابتدا باید پای مرغ ها را تمیز کنید. البته اگر به صورت بسته بندی با خرید آنلاین محصولات پروتئینی ، این محصول را تهیه کنید دیگر نیازی به تمیز کردن آن ها نیست. فقط کافیست که پاهای مرغ را شسته و در آبکش قرار دهید تا آب اضافی آنها گرفته گردد.

مرحله دوم

سپس یک قابلمه مناسب انتخاب نموده بر روی حرارت قرار دهید. کمی روغن در قابلمه بریزید و سپس پیاز را پوست گرفته و نگینی خرد کنید. حالا بعد از داغ شدن روغن و قابلمه، پیازها را به روغن اضافه کنید اجازه دهید تا پیازها تفت خورده و سبک شوند.

مرحله سوم

در گام بعد از طرز تهیه سوپ پای مرغ دونفره ،حالا باید پاهای مرغ را به پیاز تفت خورده خود اضافه کنید. بعد از آن زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را نیز به این ترکیب اضافه نموده و اجازه دهید تا کمی پاهای مرغ شما در روغن، پیاز و ادویه جات تفت بخورند.

مرحله چهارم

وقتی پاهای مرغ شما به خوبی تفت خورده و آماده شدند، حالا درون قابلمه آب بریزید. بهتر است که آبی که به قابلمه اضافه می کنید به میزان یک بند انگشت روی پاهای مرغ شما را بگیرد. سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را ببندید و اجازه بدهید تا پاهای مرغ در آرامش به خوبی پخته شوند.

مرحله پنجم

حالا در مرحله بعد به سراغ آماده کردن بقیه مواد می رویم. همانطور که در ابتدای این مطلب نیز اشاره کردیم شما می توانید این سوپ را با مواد مختلفی مثل شیر، ماکارونی، ورمیشل، جو، برنج یا عدس، ماش و حتی مواد دیگر ترکیب نموده، پخته و نوش جان کنید، در واقع، انتخاب با شماست. ما در ادامه این مطلب طرز تهیه سوپ پای مرغ ساده و خوشمزه را برای شما توضیح خواهیم داد.

مرحله ششم

در ادامه، بعد از اینکه آب پای مرغ شما به جوش آمد درب قابلمه را بردارید. بر روی سطح آب با کف های سفیدی روبرو می شوید. این کف ها را با یک کفگیر گرفته و آنها را دور بریزید.

مرحله هفتم

اگر تمایل داشتید در این مرحله مجدداً می توانید از سیر یا پیاز بهره ببرید. بدین شکل که یک پیاز بزرگ را پوست گرفته، شسته، سپس به 4 الی 6 قسمت تقسیم کنید و درون آب جوش حاوی پای مرغ قرار دهید. این کار یاری می نماید تا سوپ شما معطر گردد. در نهایت پیازها را می توانید به راحتی از درون سوپ خارج کنید. اگر تمایل داشتید می توانید در این مرحله چند حبه سیر نیز به این ترکیب اضافه کنید. سیرها را می توانید درسته، رنده شده یا له شده به پای مرغ در حال جوشیدن اضافه نموده و از عطر آن ها لذت ببرید.

مرحله هشتم

در ادامه این طرز تهیه در حین پخت پای مرغ، به سراغ بقیه مخلفات سوپ خود بروید. پیازچه ها را تمیز کنید و بشویید. جعفری را نیز تمیز نموده، شسته و ضدعفونی کنید. سپس سیب زمینی ها را پوست بگیرید و هویج ها را نیز تمیز کنید.

مرحله نهم

بعد از آن با استفاده از تخته آشپزخانه جعفری ها را ساطوری نموده و پیازچه ها را حلقه حلقه خرد کنید. هویج را رنده کنید و سیب زمینی را نیز با رنده درشت رنده نموده و در کناری قرار دهید. البته می توانید سیب زمینی ها و هویج ها را به صورت نگینی نیز خرد کنید، انتخاب با شماست.

مرحله دهم

بعد از آن تمام مواد یعنی هویج ها، سیب زمینی رنده شده، پیازچه های حلقه حلقه خرد شده و جعفری ساطوری شده را به مواد مرغ خود اضافه کنید. تقریباً 20 دقیقه الی 30 دقیقه کافیست تا تمام مواد در آب در حال جوش با پای مرغ، کاملا پخته و نرم شوند.

مرحله یازدهم

سپس زعفران دم نموده خود را به میزان دلخواه یا میزان تقریبی 3 یا 4 قاشق چایخوری به این ترکیب اضافه کنید. در این مرحله ممکن است به علت جوشیدن، آب سوپ شما کم گردد. به همین علت توصیه می کنیم که در صورت تمایل یک لیوان آب جوش به این ترکیب اضافه کنید.

مرحله دوازدهم

مجددا سوپ را هم بزنید تا تمام مواد به خوبی با هم پخته شوند و اگر تمایل داشتید می توانید در این ترکیب از اسفناج نیز بهره ببرید. کافیست که اسفناج ها را پاک نموده، شسته، آب اضافی آنها را بگیرید. سپس آنها را ساطوری خرد کنید و به همراه سایر مخلفات به سوپ خود اضافه کنید.

مرحله سیزدهم

بعد از آن درب قابلمه را ببندید و حرارت زیر قابلمه سوپ را کم کنید. اجازه بدهید تا سوپ شما در آرامش پخته و جا بیفتد. برای حصول اطمینان از اینکه سوپ شما کاملا پخته شده است یا خیر؟ باید دقت کنید که تمام مواد به خوبی نرم شده باشند.

مرحله چهاردهم

پای مرغ کاملا نرم شده و گوشت آن از استخوان کاملاً جدا شده است. مواد سوپ شما باید غلیظ و منسجم باشد. کمی از سوپ آماده شده را در یک ظرف ریخته، خنک کنید و طعم آن را بچشید. ممکن است که این غذا کمی به نمک نیاز داشته باشد. نمک اضافه نموده و اجازه بدهید 3 دقیقه الی 4 دقیقه دیگر سوپ شما روی حرارت بماند.

مرحله پانزدهم

در نهایت حرارت زیر سوپ را خاموش نموده و آن را در ظرف سرو نهایی بریزید. با چند برش لیمو و جعفری ساطوری شده آن را تزیین نموده و با چاشنی آبلیمو و یا آب نارنج آن را نوش جان کنید.

طبع پای مرغ گرم است یا سرد؟

یکی از سوالات پرتکرار درباره پای مرغ این است که طبع پای مرغ چیست؟ گفته می گردد که طبع پای مرغ سرد است و به همین علت متخصصان طب سنتی، توصیه می نمایند تا در تهیه سوپ پای مرغ، از مواد غذایی با طبع گرم مانند زعفران نیز استفاده گردد. ترکیب پای مرغ و مواد گرم می تواند طبع سوپ مرغ را تعدیل کند.

طرز تهیه سوپ پای مرغ با ورمیشل

ورمیشل هم از آن موادی است که می توانید برای غلیظ تر کردن سوپ پای مرغ روی آن حساب کنید. از سوی دیگر، استفاده از ورمیشل، طعم سوپ شما را مجذوب کننده تر می نماید. با ما در ادامه این بخش و روش تهیه سوپ پای مرغ با ورمیشل همراه باشید. اگر این سوپ را بدون پای مرغ خواستید امتحان کنید، حتما نگاهی به طرز تهیه سوپ ورمیشل بندازید.

مواد اولیه سوپ پای مرغ با ورمیشل

برای درست کردن سوپ پای مرغ و ورمیشل، ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید و سپس دست به کار شوید:

مواد لازممیزان مورد نیاز
پای مرغ100 گرم
پیاز1 عدد
سیب زمینی و هویجهر کدام 2 عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
لیمو ترش و زعفران دم نمودهبه میزان لازم
پیازچه و جعفریهر کدام 100 گرم
ورمیشل خرد شده1 پیمانه

دستور تهیه سوپ پای مرغ با ورمیشل

در حالت کلی ورمیشل ها ترد، ظریف، نازک و کوچک هستند. به همین علت مثل برنج و ماکارونی، نیاز به پخت جداگانه ندارند. برای درست کردن این سوپ، ابتدا پای مرغ را با پیاز، روغن و ادویه ها تفت دهید و سپس آب اضافه کنید تا پای مرغ پخته گردد. سبزیجات سوپ شامل پیازچه، جعفری، سیب زمینی و هویج را تمیز، آماده و خرد کنید و آن ها را داخل قابلمه سوپ پای مرغ بریزید. در نهایت زعفران دم نموده را به دیگر مواد سوپ بیفزایید و حرارت را کم کنید تا سوپ جا بیفتد.

بعد از اینکه تمام مواد کاملاً پخته و سوپ شما آماده شد، حالا باید ورمیشل را به ترکیب سوپ اضافه کنید. در نهایت کافی است که تمام مواد سوپ با ورمیشل ها یک جوش بخورد تا در نهایت سوپ شما با ورمیشل آماده سرو گردد. در خاتمه نیز سوپ خود را با برش لیمو ترش و برگ های جعفری تزیین کنید.

طرز تهیه سوپ پای مرغ با برنج

ترکیب سوپ پای مرغ و برنج نیز یکی از ترکیب های پرطرفدار برای درست کردن این سوپ است که علاوه بر خوشمزه تر شدن سوپ، خواص آن را نیز افزایش می دهد.

مواد اولیه سوپ پای مرغ با برنج

برای درست کردن سوپ پای مرغ با برنج برای 4 نفر، به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

مواد لازممیزان مورد نیاز
پای مرغ100 گرم
پیاز1 عدد
سیب زمینی و هویجهر کدام 2 عدد
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
لیمو ترش و زعفران دم نمودهبه میزان لازم
پیازچه و جعفریهر کدام 100 گرم
برنج نیم دانه1 پیمانه

دستور تهیه سوپ پای مرغ با برنج

در طرز تهیه این سوپ با برنج، قبل از آغاز پخت سوپ، یک پیمانه برنج را بپزید و کنار بگذارید. مطابق قبل، پای مرغ را با پیاز، روغن و ادویه ها تفت دهید و میزانی آب اضافه کنید تا پای مرغ پخته گردد. سبزیجات سوپ شامل سیب زمینی، هویج، پیازچه و جعفری را خرد کنید و داخل قابلمه سوپ بریزید. در نهایت زعفران دم نموده را به دیگر مواد بیفزایید و حرارت را کم کنید تا سوپ پخته گردد و جا بیفتد.

در خاتمهی کار وقتی که سوپ شما آماده شد، برنج پخته شده را به ترکیب نهایی اضافه کنید و اجازه دهید تا سوپ یک جوش بزند. در نهایت سوپ لذیذ پای مرغ را با جعفری و برش لیمو تزیین کنید.

انواع مختلف سوپ پای مرغ

در این قسمت قصد داریم تا انواع مختلف این سوپ را که با اضافه کردن مواد اولیه مختلف تهیه می شوند به صورت کاملا مختصر برای شما توضیح دهیم.

سوپ پای مرغ با جو

برای تهیه این سوپ با جو، بعد از اینکه پای مرغ شما پخته شد، قبل از اضافه کردن سایر مواد به پای مرغ در حال جوشیدن، جو را به آن اضافه کنید. البته در خاتمهی کار نیز می توانید جو را به این ترکیب اضافه نموده و سوپ را آماده کنید. نکته مهم در این سوپ این است که طبع سوپ سرد است و جو نیز طبع سردی دارد. پس حتماً از زعفران دم نموده بیشتر و چاشنی آب نارنج برای ترکیب نهایی سوپ خود بهره ببرید.

سوپ پای مرغ با عدس

اگر تصمیم گرفتید این سوپ را با عدس یا ماش آماده کنید، در حین پختن پای مرغ در آب جوش، عدس یا ماش را که از شب قبل خیس نموده اید پخته و بعد از پخت نهایی، آن را به سوپ خود اضافه کنید. عدس نیز طبع سردی دارد پس در مصرف آن محتاط باشید.

سوپ پای مرغ با ماکارونی

بچه ها علاقه بسیار زیادی به ماکارونی دارند. به همین علت شما میتوانید در تهیه سوپ ها نیز از ماکارونی به جای ورمیشل یا برنج بهره ببرید. کافیست که ماکارونی خود را در آب جوش نرم نموده، پخته و در نهایت به سوپ آماده شده اضافه کنید.

سوپ پای مرغ با شیر

طرز تهیه این سوپ با شیر نیز مجذوب کننده است. برای طبخ این سوپ کافیست که در خاتمه پخت تمام مواد، یک پیمانه شیر به سوپ خود اضافه کنید. اجازه بدهید تا با سوپ غلیظ شده ترکیب گردد و یک جوش بخورد.

خواص سوپ پای مرغ

سوپ پای مرغ، یک غذای بسیار مقوی و سلامت است. این سوپ بر اساس ادعای طب سنتی، طبع سردی دارد و پر از ویتامین های مختلف است. ناگفته نماند که بیشترین میزان پروتئین در پای مرغ را کلاژن تشکیل می دهد، ولی کلسترول بالایی دارد. سوپ پای مرغ برای افرادی که به زخم های گوارشی یا شکستگی استخوان دچار هستند، معجزه می نماید.

در توصیف خواص پای مرغ باید بگوییم که این ماده، سرشار از آهن و کلسیم است و هضم راحتی دارد. بعلاوه طرز تهیه سوپ پای مرغ برای سرماخوردگی ، روشی آسان برای مبارزه با سرفه و تب بالا ناشی از این بیماری محسوب می گردد.

غذایی لذیذ به نام سوپ پای مرغ

در این مطلب، روش های مختلف برای درست کردن سوپ پای مرغ را آموزش دادیم. این سوپ مقوی و لذیذ برای تمام افراد با هر سن و سالی مناسب است. توصیه می گردد بانوان یائسه که با پوکی استخوان روبرو هستند و از داروهای غضروف ساز یا قرص های کلسیم استفاده می نمایند، در کنار مصرف این داروها، سوپ پای مرغ را نیز در رژیم غذایی خود جای دهند. البته از قلم نیاندازید که پای مرغ پیش از مصرف، باید به خوبی تمیز گردد و فاقد هر نوع آلودگی باشد.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه سوپ پای مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوپ پای مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید