نویسنده برنده جایزه نوبل درگذشت
به گزارش وبلاگ وکیل من به نقل از ان پی آر، اوئه در سال 1994 دومین نویسنده ژاپنی برنده جایزه نوبل ادبیات شد. تنها نویسنده ژاپنی دیگری که برنده جایزه نوبل ادبیات شده، یاسوناری کاواباتا در سال 1968 است.
داغ ترین آثار اوئه تحت تاثیر تولد او در سال 1963 نوشته شد، فرزندی که معلول ذهنی بود. مساله شخصی که یک سال بعد از تولد فرزندش منتشر شد، داستان پدری است که در تاریکی و درد با تولد پسری با آسیب مغزی کنار می آید. بسیاری از آثار بعدی او دارای یک کودک آسیب دیده یا تغییر شکل یافته با اهمیت نمادین هستند، با داستان ها و شخصیت هایی که همزمان با بزرگ شدن پسر اوئه، تکامل یافته و بالغ می شوند.
هیکاری اوئه، فرزند اوئه، در بد تولد، انحنای جمجمه داشت، مساله ای که باعث ناتوانی ذهنی او شد. او اگرچه توانایی محدودی در صحبت کردن و خواندن دارد، اما به یک آهنگساز موسیقی تبدیل شده که آثارش در قالب آلبوم اجرا و ضبط شده است.
خاطرات جنگ مربوط به دوران کودکی اوئه، تاثیر فراوانی بر نخستین ظهور ادبی او با نام گرفتن داشت. این رمان درباره ارتباط یک پسر روستایی با یک خلبان آمریکایی است که جت او بر فراز روستای پسر سرنگون شد. این داستان که در سال 1958 و در زمان دانشجویی اوئه منتشر شد، جایزه معتبر آکوتاگاوا ژاپن را دریافت کرد.
او همچنین کتاب های غیرداستانی درباره ویرانی هیروشیما و احیای آن پس از بمباران اتمی آمریکا در 6 اوت 1945 و همچنین درباره اوکیناوا و اشغال آن از طریق آمریکای پس از جنگ نوشت. اوئه به ویژه از زمان بحران فوکوشیما در سال 2011 در کمپین ها و راهپیمایی های صلح حضور داشته است.
او در سال 2015 از تصمیم ژاپن برای راه اندازی دوباره رآکتورهای هسته ای در پی وقوع زلزله و سونامی در نیروگاه فوکوشیما انتقاد کرد و آن را خطری خواند که می تواند منجر به فاجعه دیگری شود. اوئه از شینزو آبه، نخست وزیر وقت ژاپن خواست که از آلمان پیروی کرده و انرژی اتمی را به تدریج کنار بگذارد. او که در آن زمان 80 سال داشت، گفت که آخرین کار زندگی اش، تلاش برای جهانی عاری از سلاح هسته ای است.
آکادمی نوبل گفت که آثار او به شدت تحت تاثیر نویسندگان غربی از جمله دانته، پو، رابله، بالزاک، الیوت و سارتر بوده است. در سال 2021، هزاران صفحه از دست نوشته ها و دیگر آثار او برای نگهداری در آرشیو به دانشگاه توکیو فرستاده شد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران