راهکارهایی برای کاهش تنبلی که کرونا به زندگی تان انداخته است

به گزارش وبلاگ وکیل من، یک روانشناس ضمن بیان اینکه یکی از عوامل بروز تنبلی ناشی از عوامل گرایشی مانند شدت یافتن ترس و اضطراب این روزهاست، راهکارهایی برای کاهش تنبلی در این روزها ارائه کرد.

راهکارهایی برای کاهش تنبلی که کرونا به زندگی تان انداخته است

به گزارش وبلاگ وکیل من، گوهریسنا انزانی در مصاحبه با ایسنا در این باره می گوید: در این روزها که کروناویروس زندگی انسان ها را تحت تاثیر قرار داده، تنبلی نیز به طور ناخودآگاه وارد زندگی مان شده است، اما شاید یکی از عوامل بروز تنبلی ناشی از عوامل گرایشی مانند شدت دریافت ترس و اضطراب در این روزهاست، پس باید هرچقدر که می توانیم بر ترس ها غلبه کنیم، افسردگی را کاهش دهیم و اطلاعاتی درباره اینکه در این شرایط چطور از حداقل ها، حداکثر بهره برداری را داشته باشیم به دست آوریم تا بتوانیم هدفمند زندگی کنیم.

وی ادامه می دهد: اگرچه تنبلی واقعیت بی چون و چرای زندگی انسانهاست، اما تنبلی برای کسانی است که از استعدادهای بالقوه خود استفاده نمی نمایند؛ بسیاری از انسان ها ممکن است طی زندگی کارهای خود را به تعویق بیاندازند زیرا به مسائل زندگی شان به خوبی فکر نمی نمایند و آنها را نمی نویسند، یا با خودشان صادق نیستند. آنها اغلب در ذهنشان باورهای درونی و کلیشه ای دارند که باعث می گردد کارهایشان را به تعویق بیندازند؛ باورهایی مانند به محض اینکه پول دستم بیاد فلان کار را انجام می دهم، وقتی که بتوانم کارم را عوض کنم...، اگر شنبه بگردد.

این روانشناس با اشاره به اینکه عوامل زیادی مانند عوامل گرایشی، موانع شناختی، شرایط محیطی و موانع جسمانی در بروز تنبلی نقش دارند، می افزاید: ترس از شکست و اشتباه، افسردگی، احساس عذاب وجدان، ترس از بی ارزشی و... از عوامل گرایشی محسوب می شوند. اطلاعات ناکافی، اولویت های نامشخص، تردید و دودلی، مهارت پایین در حل مسئله و ناتوانی در درک اقدام به موقع نیز از عوامل موانع شناختی هستند. سر و صدا، فعالیت های متنوع، ترس از تنهایی و پناه بردن به شلوغی ها، یاری ندریافت از متخصصان نیز از عوامل شرایط محیطی است و همچنین تغذیه نامناسب، خستگی، استرس و کم خوابی نیز از عوامل شرایط جسمانی است؛ اینها عواملی هستند که باعث می گردد انسان ها به طور ناخودآگاه کارهایشان را به تعویق بیندازند.

انزانی معتقد است که زندگی فرآیند پیچیده ای است؛ انسان ذاتاً تنبل نیست، اما باید باورهایمان را بشناسیم، سرنوشت خودمان را در دست بگیریم، از مقصر دانستن دیگران دست برداریم، باورهایمان را تغییر و به زندگی مان نظم دهیم. در این راستا پیدا کردن محدودیت ها و توانمندی ها بسیار مهم است، چراکه تنبلی ممکن است مانند توموری خطرناک رشد کند.

این روانشناس با اشاره به اینکه اگر هرجا خوابیدی بشین و هرجا نشستی بلندشو اصل مهمی برای رهایی از تنبلی است، تصریح می نماید: این اصل یاری می نماید که وقتی اولین گام را برمی داریم، به طور ناخودآگاه گام های بلندتری را هم برداریم.

انزانی با تاکید بر اینکه نظم اولین اصل موفقیت برای غلبه بر تنبلی است، می گوید: پژوهش ها نشان داده است که صحبت با خود بر کاهش تنبلی اثر مثبتی دارد.

به گفته وی، برای ترک تنبلی باید علل بروز تنبلی را با استفاده از عوامل ذکر شده شناسایی و آن را کاهش داد. سپس لیستی از کارهای مهم خود را تهیه و برای آن برنامه ریزی کرد. یکی از راه های ساده برای کاهش تنبلی این است به خود احساس باارزش بودن بدهیم، حس خود را نسبت به انجام کارها بنویسیم، با خود صادق باشیم که آیا واقعا مایل به انجام آن کار هستیم؟

این روانشناس می افزاید: لذا اگر مسئله ای پزشکی دارید آن را رفع کنید، فعالیت های لذت بخش را در برنامه روزانه خود قرار دهید، اطلاعات خود را افزایش دهید تا رشد کنید، از متخصصان یاری بگیرید، با افراد هدفمند معاشرت کنید، ذهنتان را از افکار منفی خالی کنید، برنامه غذایی مناسب داشته باشید، شکرگزاری کنید و سعی کنید عادات منفی تان را شناسایی و کاهش دهید.

انزانی ادامه می دهد: اگر مروری بر اولین خواندن ها و نوشتن ها یا اولین باری که رانندگی کردیم، داشته باشیم می بینیم که در تمامی شرایط تکرار و تمرین داشتیم، اگر بر روی دیگر کارها تکرار و تمرین کنیم، به سرعت می توانیم از چرخه معیوب تنبلی خارج شویم. پس باید خودمان را تشویق کنیم و شکیبا باشیم. اطرافمان را مرتب کنیم تا افکارمان نیز نظم داشته باشد.

وی می گوید: باید بپذیریم که ما انسانیم و اشتباهات، جزئی از زندگی ماست که باید از آنها درس بگیریم، برای کارهای سخت، اول به خودمان حس خوب بدهیم و بعد کار را آغاز کنیم. هرشب کارهای روزانه خود را آنالیز کنیم و از خود برای انجام کارهایی که انجام دادیم، تشکر کنیم. کارهایی را که برای فردا باید انجام بدهیم را لیست کنیم و سعی کنیم ابتدا کارهای سخت را انجام دهیم و درنهایت اگر دیدیم که تنبلی برایمان قابل حل نیست از متخصصان یاری بگیریم تا دچار علائم افسردگی نباشیم.

منبع: جام جم آنلاین

به "راهکارهایی برای کاهش تنبلی که کرونا به زندگی تان انداخته است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهکارهایی برای کاهش تنبلی که کرونا به زندگی تان انداخته است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید