سفر وزرای خارجه اروپا به پکن در بحبوحه تنش ها
به گزارش وبلاگ وکیل من، به رغم تنش های ناشی از عدم تصویب توافق مالی پکن و بروکسل در مجلس اروپا، وزرای خارجه چهار کشور اروپایی روز شنبه (امروز) به پکن سفر و با مقام های چینی ملاقات می نمایند.
به گزارش گروه بین الملل وبلاگ وکیل من، همزمان با شدت دریافت تنش های اخیر در روابط میان چین و اتحادیه اروپا، مقام های چین از سفر یک هیات اروپایی به پکن اطلاع دادند.
بعد از اقدام مجلس اروپا در دادن رای منفی به تصویب قرارداد عظیم مالی میان اروپا و چین، وزرای خارجه ایرلند، لهستان، مجارستان (کشورهای عضو اتحادیه اروپا) به همراه وزیر خارجه صربستان روز شنبه به پکن می فرایند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سفر این هیات اروپایی به پکن با دعوت چین و به منظور کوشش برای نجات توافق مالی دو طرف انجام می گیرد.
نمایندگان مجلس اروپا پنجشنبه هفته گذشته در واکنش به تحریم بعضی مقامات اروپایی توسط پکن، به تصویب قرارداد عظیم مالی میان دو طرف رأی منفی دادند.
ژائو لی جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین در جمع وبلاگ وکیل من گفت، وزرای خارجه صربستان، ایرلند، لهستان و مجارستان روز شنبه به کن سفر و با وانگ یی وزیر خارجه چین ملاقات می نمایند.
او این چهار کشور اروپایی را شرکای همکاری مهم چین در اروپا توصیف کرد و اطلاع داد، در جریان سفر این هیات اروپایی درباره روابط دوجانبه، همکاری منطقه ای، روابط چین و اروپا، و دیگر موضوعات مشترک رایزنی و صحبت خواهد شد.
سخنگوی وزارت خارجه چین اضافه کرد: چین به تقویت اعتماد سیاسی متقابل و تعمیق همکاری عملگرایانه با این چهار کشور در نتیجه این سفر و همکاری مشترک به منظور تسریع در فرایند احیای مالی در دوره پس از همه گیری (ویروس کرونا) امیدوار است تا یک انگیزه تازه در روابط چین با این چهار کشور تزریق شده و به توسعه جامع و متوازن روابط چین و اروپا دست یافته گردد.
اظهارات تازه ژائو لی جیان در شرایطی مطرح شد که او 31 اردیبهشت ماه ابه عدم تصویب قرارداد مالی میان کشورش و اتحادیه اروپا واکنش نشان داده بود. به گفته او تحریم های اعمال شده از سوی پکن پاسخی ضروری و موجه به اقدامات پیشین اتحادیه اروپا علیه مقامات چینی و مطرح کردن ادعای نقض حقوق بشر در استان سین کیانگ بود.
سخنگوی وزارت خارجه چین در اظهارات قبلی خود از کشورهای عضو اتحادیه اروپا درخواست کرد فوراً دست از مداخله در امور داخلی چین برداشته و رویکرد تقابل جویانه خود را متوقف نمایند.
روابط میان بروکسل و پکن مدتی است به خاطر تحریم های متقابل به تیرگی گراییده است. اولین دور تحریم ها را اتحادیه اروپا و با ادعای نقض حقوق بشر در استان سین کیانگ چین وضع کرد و این اقدام پاسخ تلافی جویانه پکن را به دنبال داشت.
ص
منبع: خبرگزاری فارس