مهم ترین سپر دفاعی بدن در مقابل کرونا چیست؟
به گزارش وبلاگ وکیل من، یک متخصص تغذیه گفت: تغذیه مناسب، مهمترین سپر دفاعی مناسب برای مقابله با ویروس کرونا و ابتلا به آن محسوب می گردد.
سمیرا مرادی در مصاحبه با ایسنا اظهار کرد: عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در پیشگیری از بیماری های تنفسی ازجمله بیماری ویروس کرونا دارد که با تغذیه مناسب تقویت می گردد.
وی ادامه داد: عامل ابتلا به این ویروس بیماری های زمینه ای مانند دیابت و بیماری های ریوی، قلبی، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است.
مرادی افزود: کمبود دریافت مواد غذایی و کمبود ویتامین هایی مانند ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری ها را افزایش می دهد.
این متخصص تغذیه با اشاره به این که با مصرف روزانه منابع غذایی دارای ویتامین C مانند سبزی و سالاد همراه با غذایی می توان بدن را در مقابل انواع بیماری ها از جمله کرونا بیمه کرد، اسم کرد: میوه هایی مانند پرتقال، نارنگی، لیموشیرین، کیوی و سبزی هایی مانند انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز، فلفل دلمه ای، جعفری، پیازچه، شاهی، گوجه فرنگی از منابع غذایی دارای ویتامین C است.
وی ادامه داد: هویج، کدو حلوایی و سبزی های سبز تیره مانند اسفناج، برگ چغندر و برگ های تیره رنگ کاهو هم از منابع خوب ویتامین A محسوب می گردد.
مرادی با اشاره به این که به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه سه واحد از گروه سبزی ها به جز سبزی های نشاسته ای و حداقل دو واحد میوه توصیه می گردد، افزود: بچه ها زیر پنج سال، زنان باردار، سالمندان و بیمارانی که دارو های کورتونی مصرف می نمایند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا هستند و ضروری است نکات پیشگیرانه را بیشتر رعایت نمایند.
این متخصص تغذیه گفت: مصرف روزانه سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه، استفاده از هویج و کدو حلوایی در غذا های روزانه، مصرف پیاز خام به علت داشتن ویتامین C همراه با غذا، پرهیز از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فود ها و غذا های چرب و سنگین و استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مانند حبوبات یا تخم مرغ ازجمله نکاتی است که این گروه های حساس باید رعایت نمایند.
وی توضیح داد: کمبود ریزمغذی هایی مانند آهن و روی هم باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می گردد که برای جبران کمبود آن ها می توان از حبوبات به اسم جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات، سبزی های برگ سبز و انواع خشکبار استفاده کرد.
مرادی ادامه داد: از خوردن غذا هایی که خوب پخته نشده اند مانند تخم مرغ عسلی، نیمرو، کباب های مغز پخت نشده باید خودداری گردد و در صورتی که علایم سرماخوردگی دارید، از غذا های آبکی مانند سوپ و آش همراه با آبلیموی تازه و مایعات گرم بهره ببرید.
این متخصص تغذیه گفت: از جوانه گندم، ماش و شبدر که حاوی ویتامین C هستند، در رژیم غذایی روزانه خود بهره ببرید و مصرف میوه های حاوی آنتی اکسیدان مانند انار، پرتقال خونی، گریپ فروت را در برنامه غذایی خود قرار دهید.
منبع: فرارو