قهوه فوری جای قهوه ترک و اسپرسو را می گیرد؟

به گزارش وبلاگ وکیل من، قهوه فوری قطعا می تواند عنوان نجات دهنده را کسب کند. تصور کنید جایی هستید که هیچ کافه ای باز نیست یا حتی صبح زود است و به زور از خواب پا شدید و عجله دارید، قطعا در هر دو حالت قهوه فوری به کارتان می آید چون این نوع قهوه راهی آسان برای آمادنه کردن سریع یک فنجان قهوه بدون صرف زمان زیاد است.

قهوه فوری جای قهوه ترک و اسپرسو را می گیرد؟

قهوه فوری قهوه ای است که تقریبا تمام آب آن خارج شده است. این یک فرآیند ساده است و هیچ گونه تغییر شیمیایی رخ نمی دهد. قهوه فوری یک قهوه خالص و بدون مایع است. با این حال، یک تفاوت مهم این است که قهوه فوری معمولا با دانه های قهوه روبوستا ساخته می شود تا دانه های قهوه عربیکا و به همین خاطر هم نسبت به انواع قهوه مقرون به صرفه تر است. نکته جالب این است که اکنون نزدیک به 50 درصد از قهوه سبز دنیا برای فراوری قهوه فوری استفاده می شود.

حتی اگر به نوشیدن یک فنجان قهوه عادت نداشته باشید هم می توانید از قهوه فوری برای افزودن طعمی خوشمزه به نوشیدنی های دیگر مانند کاکائو داغ بهره ببرید.

قهوه فوری چیست؟

قهوه فوری (Instant Coffee) نوعی قهوه است که از عصاره قهوه تهیه می شود. این نوع قهوه به روشی مشابه با نحوه دم کردن قهوه معمولی فراوری می شود؛ در تهیه آن ابتدا دانه های آسیاب شده قهوه دم می شوند تا عصاره اش گرفته شود. سپس آب از عصاره خارج می شود تا قطعات خشک یا پودری به دست آید. اما به طور کلی دو روش اصلی تهیه قهوه فوری شامل:

  • روش خشک کردن پوششی
  • روش خشک کردن انجمادی

نکته مهم این است که در هر دو روش آب قهوه دم شده از آن گرفته و حذف می شود تا بعد از این که گرانول یا دانه های قهوه فوری مجدد در آب ریخته می شوند با بازگشتن رطوبت آماده مصرف شوند.

انواع قهوه فوری

انواع قهوه فوری براساس روش فراوریش به دو نوع قهوه فوری خشک شده فریز و قهوه فوری خشک شده با اسپری تقسیم می شود؛ اما قهوه فوری براساس کاسنی هم طبقه بندی می شود. این نوع قهوه برای کسانی که کافئین را نمی توانند تحمل نمایند مناسب است.

برندهای ارائه دهنده قهوه فوری در دنیا بسیار هستند، اما شناخته شده ترین برندهای قهوه فوری شامل برندهای جاکوب، نسکافه، استارباکس، فولگرز و دانکین دونات می شود.

نسخه های اولیه قهوه فوری

فراوری اولین نسخه های قهوه فوری به سال 1771 باز می شود. [+] این اتفاق تقریبا 200 سال پس از معرفی قهوه به اروپا رخ داد و بریتانیای کبیر حق اختراع coffee compound را به جان درینگ اعطا کرد.

در ایالات متحده، اولین قهوه فوری در طول جنگ داخلی برای سربازانی که در پی راه هایی برای افزایش انرژی خود بودند که حمل آن هم آسان باشد، ثبت شد.

در حدود اواسط دهه 1800 در سانفرانسیسکو، جیمز فولگر (J. A. Folger) و پسرانش یک شرکت قهوه راه اندازی کردند. فولگر اولین دانه های آسیاب شده را که احتیاجی به برشته شدن و آسیاب کردن در خانه نبود، چیزی که نوشیدن قهوه را بسیار طاقت فرسا نموده بود، در تلاشی برای جذب معدنچیان در دوران طوفان طلا فروخت.

اما در نهایت آنچه ما امروز به عنوان قهوه فوری می شناسیم در سال 1890 به وسیله دیوید استرنگ (David Strang) در نیوزلند اختراع و به ثبت رسید و با نام تجاری Strangs Coffee فروخته شد.

اما تنها در نمایشگاه پان-آمریکن در سال 1901 بود که قهوه فوری مورد توجه گسترده نهاده شد، زمانی که ساتوری کاتو (Satori Kato) ، دانشمند ژاپنی شاغل در شیکاگو، آن را به توده مردم معرفی کرد.

در سال 1910، شیمیدان انگلیسی جورج کنستانت لوئیس واشنگتن فرآیند دیگری را برای تهیه قهوه فوری در حین زندگی در گواتمالا توسعه داد. او که مشتاقانه قهوه می نوشید، متوجه تجمع پودر قهوه روی دهانه قهوه جوش نقره ای مورد علاقه اش شد. این امر کنجکاوی او را برانگیخت و آزمایش های بیشتری را دنبال کرد. او انتها یک کریستال قهوه خشک شده شبیه آنچه امروز داریم با نام تجاری Red E Coffee فراوری کرد.

به اصرار دولت برزیل، نستله در سال 1930 آغاز به تصفیه فرآیند قهوه فوری کرد. در سال 1938، شرکت مستقر در سوئیس قهوه فوری خود را به بازار بین المللی معرفی کرد. آن ها این محصول را با نام نسکافه به بازار عرضه کردند. در سال 1965، آنها پیشنهادات قهوه فوری خود را توسعه دادند تا نسکافه گلد، یک قهوه فوری خشک شده در اروپا را نیز شامل شود.

قهوه فوری اغلب در سفر و در مکان هایی که آشپزخانه مناسبی وجود ندارد، مانند قطار، کیوسک های نوشیدنی و دفاتر استفاده می شود. با ظهور قهوه های فوری یک بار مصرف، مانند Starbucks VIA، نوشیدن قهوه در حال حرکت آسان تر از همواره است.

میزان کافئین قهوه فوری

کافئین پرمصرف ترین محرک در دنیا است و قهوه بزرگترین منبع غذایی حاوی کافئین است. [+] با این حال، قهوه فوری به طور کلی حاوی کافئین کمتری از قهوه معمولی است و به همین علت این قهوه می تواند برای کسانی که در پی کاهش مصرف کافئین خود هستند گزینه خوبی باشد.

به طور کلی یک فنجان قهوه فوری حاوی 30 تا 90 میلی گرم کافئین در مقایسه با قهوه معمولی که معمولا بین 70 تا 140 میلی گرم کافئین دارد.

این روزها علاوه بر قهوه فوری رایج، قهوه های فوری دیگری هم با نام قهوه فوری بدون کافئین وارد بازار شده اند و از آن جایی که مصرف کافئین بیش از حد ممکن است باعث اضطراب، اختلال در خواب، بی قراری، ناراحتی معده، لرزش و ضربان قلب سریع شود می توان به قهوه فوری بدون کافئین به عنوان یک گزینه خوب نگاه کرد.

قهوه فوری؛ خوب یا بد؟

قهوه فوری برای ماندگاری طولانی ساخته شده است، بنابراین شاید آن قوطی در انبار خانه مادرتان سال ها بماند و شما همچنان فکر کنید این قهوه سالم است اما آیا برای شما و بدنتان هم این قهوه خوب است؟ درست است که قهوه فوری بسیاری از فواید قهوه معمولی مانند افزایش متابولیسم، افزایش طول عمر و کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو را دارد اما نوشیدن آن جنبه های منفی هم دارد. به طور کلی می توان فواید قهوه فوری را بیش از مضرات آن دانست.

مهمترین نگرانی که در خصوص مصرف قهوه فوری وجود دارد، وجود آکریل آمید بالای آن است. آکریل آمید یک ماده شیمیایی بالقوه مضر است که هنگام برشته شدن دانه های قهوه ایجاد می شود. هر چند میزان این ماده شیمیایی در قهوه فوری نسبت به طیف گسترده ای از غذها، اقلام خانگی و محصولات مراقبت شخصی ناچیز است اما در مقابل قهوه تازه بوداده میزانش دو برابر است. [+]

با این حال، میزان آکریل آمیدی که به وسیله رژیم غذایی و قهوه دریافت می کنید بسیار کمتر از میزان مضر است، به صورت کلی می توان گفت، نوشیدن قهوه فوری نباید باعث نگرانی باشد مگر آن که میزان مصرف بیش از حد نرمال باشد.

اما اگر خیلی موشکافانه به قهوه فوری نگاه نکنیم قطعا نمی توانیم تهیه فوری و بسیار راحت آن را به عنوان یک مزیت نادیده بگیریم. از طرف دیگر این قهوه نسبت به قهوه معمولی مقرون به صرفه تر است.

قهوه فوری بسیاری از فواید سلامتی مرتبط با قهوه معمولی از جمله داشتن آنتی اکسیدان بالا را هم در خود دارد و به طور کلی وجود این ماده شیمیایی می تواند احتمال ابتلا به بعضی بیماری های تخریب نماینده اعصاب مانند آلزایمر و پارکینسون و بیماری های کبدی را هم کاهش دهد.

قهوه فوری تنها قهوه ای است که احتیاجی به قهوه ساز ندارد. بعلاوه ماندگاریش بالاست.

در کل قهوه فوری، در صورتی که به میزان مناسب مصرف شود، یک نوشیدنی سالم و کم کالری است (+) که فواید سلامتی مشابه سایر انواع قهوه را هم در خود دارد.

راهنمای دم کردن قهوه فوری

بازار قهوه فوری در سطح دنیای و به طور تصاعدی در چین در حال توسعه است. پیش از این، چین به نوشیدن تقریبا دو فنجان قهوه در سال برای هر نفر شناخته می شد ولی اکنون چین چهارمین بازار بزرگ قهوه فوری است. روسیه هم دیگر بازار قهوه نوظهور است که مصرف قهوه فوری در آن بالاست.

آب قهوه

قبل از هر کاری کتری را با آب تازه پر کنید. نباید فراموش کنید که اکسیژن آب تازه بیشتر از آبی است که داخل کتری مانده و باعث بهتر شدن طعم قهوه می شود.

در حالت ایده آل، دمای آب باید 94 درجه سانتی گراد باشد تا قهوه شما نسوزد و بتوانید خوش طعم ترین فنجان قهوه را داشته باشید. اگر دماسنج در اختیار ندارید یا اینکه برایتان مشکل است از آن بهره ببرید، پیشنهاد می کنیم قبل از ریختن آب یک دقیقه صبر کنید تا کمی خنک شود. یا اینکه کتری را قبل از آغاز به حباب زدن خاموش کنید تا به دمای حدود 94 درجه سانتی گراد برسید.

  • بهتر است از آب تصفیه شده و سبک برای تهیه قهوه بهره ببرید.
  • نکته مهم دیگر این است که برترین عطر و طعم قهوه را می توانید با استفاده از آبی که کاملا به نقطه جوش نرسیده است، داشته باشید.

نسبت قهوه به آب

میزان قهوه مورد احتیاج واقعا به میزان قدرت قهوه ای که مدنظرتان است و سلیقه تان بستگی دارد. برای داشتن عطر و طعم مطلوب از قهوه های فوری، به ازای هر 200 میلی لیتر آب گرم نسبت دو گرم (تقریبا یک قاشق چای خوری) گرانول فوری قهوه پیشنهاد می شود. اما این میزان کاملا می تواند متغیر باشد.

روی بسته بندی تمام قهوه های فوری نوشته از یک قاشق چای خوری قهوه بهره ببرید. اما یک قاشق چای خوری آرد با یک قاشق چای خوری شکر فرق دارد زیرا قند به صورت گرانول است، در حالی که آرد به صورت پودری است. حجم هر ماده ای که می تواند روی یک قاشق چای خوری بنشیند بسته به بافت آن فرق دارد. بنابراین وقتی فراورینماینده قهوه فوری به شما می گوید از یک قاشق چای خوری بهره ببرید، منظور آن خیلی واضح و دقیق نیست. خودتان با چند بار امتحان کردن میزان دقیق قهوه را خواهید فهمید و به نتیجه مطلوبتان می رسید.

فنجان قهوه

فنجان قهوه به هر شکل و میزان ای می تواند باشد. بدیهی است که هر فنجان می تواند مقادیر مختلف آب را در خود نگه دارد. همان طور که در خصوص قاشق چا ی خوری برای میزان گیری قهوه باید دقت کنید. در حالت ایده آل می توانید فنجان های مختلفی را هم برای قهوه امتحان کنید تا بالاخره فنجان دلخواهتان را پیدا کنید. اما در کل می توانید از فنجان های ظریف چینی یا از لیوان های سرامیکی ضخیم بهره ببرید. این کاملا یک انتخاب شخصی است.

اضافه کردن شیر کاملا اختیاری است اما باید بدانید که چه شیری مناسب برای مصرف با قهوه است.

منبع: کتاب کاله

به "قهوه فوری جای قهوه ترک و اسپرسو را می گیرد؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "قهوه فوری جای قهوه ترک و اسپرسو را می گیرد؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید